Din ekonomi och bokföring

Att använda ett lämpligt bokföringsprogram bör förenkla och påskynda förberedelserna av momsdeklarationer. Programvaran kommer att göra det mycket lättare för dig att hantera bokföringen. Du bör kunna uppvisa ett intyg som visar vinster (eller förluster) för året hittills. Du bör också kunna producera en resultatprognos för en period. Använd denna information för att uppskatta hur mycket skatt du kommer att skyldig. Använd din kassaflödet förväntas visa när skatteutgifterna kommer fram, och om du kommer att ha kontanter för att betala den. Vissa bokföringsprogram paket kan automatisera skatte-och momsdeklarationer. 

Många företag är skyldiga att låta revidera sin redovisning, så det är klokt att ta revisorernas råd om val av bokföringsprogram. Din programvara måste kunna upprätthålla en tillfredsställande verifieringskedja. Alla bokföringsprogram ska kunna producera en resultaträkning, sammanfatta resultatet för året. Kontrollera programvara kan också ge information om eventuella förklarande noterna du vill ge din avkastning. Alla bokföringsprogram bör kunna producera en balansräkning sammanfattar tillgångar och skulder. Du kommer att kunna köra rapporter på din totalpoängs position. Du kan upptäcka potentiella problem genom att analysera uppgifter från olika kriterier som geografi eller företaget. Programvaran ska också kunna ta fram rapporter som visar tidigare betalningar och utestående saldo för varje kund. Detta hjälper dig att avgöra hur mycket kredit ni har att erbjuda dem.

Du kommer också att kunna förbereda kassaflöde prognoser, och visar vad kontanter du förväntar dig att komma in, och när (om alls) du räkna med att stöta på problem. Sådana prognoser gör att du kan vidta korrigerande åtgärder.  Användning av bokföringsprogram gör det lättare att ändra prognoser och att "tänk om" beräkningar. Till exempel kommer du att kunna identifiera den effekt på både dina vinster och din kassa om din försäljning antaganden visar sig vara alltför optimistiskt. Man kan köpa sitt bokföringsprogram på nätet


När du använder din bokföringsprogram, kommer biblioteket uppgifter den innehåller bli en värdefull resurs. Se till att du kan utnyttja den för att förbättra prognoserna. Din bokföringsprogram paketet kanske inte kan hantera vissa aspekter av prognosprocessen som är viktiga för dig. Detta är inte nödvändigtvis ett problem, så länge det är utformat för att länka till en programvara som kan utföra dessa uppgifter.





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0